Linkbuilding; wat is het en wat doet het voor je website?

Je zult niet de eerste ondernemer zijn die zichzelf afvraagt wat linkbuilding precies is. Het is dan ook ontzettend belangrijk als je meer bezoekers naar je website wilt trekken, en eigenlijk kun je er niet zonder. Maar wat is linkbuilding precies en waarom is het zo belangrijk? Dat lees je hier!

 Wat is je domain authority?

Het eerste wat je moet weten als je je gaat verdiepen in linkbuilding is je domain authority. Dit is een getal tussen 1 en 100, dat in feite aangeeft hoe populair of relevant de content op jouw website is. Hoe hoger het getal, hoe meer waarde zoekmachines hechten aan jouw content, en hoe sneller (en hoger!) je dus in de zoekresultaten zult staan bij relevante zoekopdrachten. En dat is waar het interessant wordt, want met linkbuilding kun je ervoor zorgen dat dit getal flink stijgt. In dit artikel lees je hoe je dat doet. Wil je er daarna graag wat hulp bij? Klik dan op Doublesmart | linkbuilding voor meer informatie.

 De gratis vorm van linkbuilding

Er zijn kort gezegd twee vormen van linkbuilding, namelijk de gratis en de betaalde vorm. De gratis vorm houdt in dat je links op andere websites krijgt die naar de jouwe verwijzen, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Je kunt daarbij denken aan een gastblog dat je zelf aanlevert in ruil voor een link, of een blog dat iemand anders over jou schrijft, waarbij jij een product voor een winactie beschikbaar stelt. Ook is het slim om bijvoorbeeld klanten en/of leveranciers te benaderen om te vragen of ze bereid zijn naar jou te linken, omdat ze zo tevreden over de samenwerking zijn bijvoorbeeld. Soms is ook linkruil een optie, bijvoorbeeld omdat beide partijen er iets aan hebben, en de doelgroep overeenkomt. Dit is echter niet altijd aan te raden, want Google prikt er heus doorheen als je dat teveel doet.

 De betaalde vorm van linkbuilding

Zie jij het niet zitten om constant actief op zoek te zijn naar websites waar je een samenwerking mee kunt aangaan? Het is niet altijd makkelijk om links naar jouw site te vergaren, zeker als je er niet voor wilt betalen. Daarom gaan veel mensen in zee met een online marketing bureau als Doublesmart. Zij beschikken over een groot aantal websites die vol met artikelen en blogs staan. Op deze websites kunnen ze tevens content over jouw product of dienst plaatsen, en daar wordt uiteraard een link in verwerkt. Tegen een vast bedrag per maand kun je elke maand meerdere links laten plaatsen, waarbij ze goed letten op een grote variatie in anchorteksten en URL’s, zodat het natuurlijk overkomt. Je wilt immers niet dat zoekmachines in de gaten krijgen dat je ervoor betaald hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *